Užitečné vychytávky běžeckých pásů, které vás budou bavit

Při nákupu běžeckého pásu každý vybírá podle základních parametrů, které jsou pro správný výběr dostačující. Mezi takové patří nosnost, velikost, programové vybavení, odpružení, síla motoru nebo kategorie využití. Na základě těchto parametrů si můžete s klidem vybrat pás, který vám bude vyhovovat a splní očekávání. Při používání však mnohdy zjistíte, že by se vám hodila nějaká ta vychytávka, která cvičení zpříjemní či usnadní. Pro ty, kteří tak chtějí něco víc než jen „běžecký pás“, nebo zkrátka mají rádi vychytávky, přinášíme 7 tipů, co při výběru běžeckého pásu zohlednit a co se vám může v budoucnu hodit.

1. Chytrá technologie inCondi

Pokud si chcete udělat cvičení zábavnější a efektivnější, je tady hned několik možností. Mezi tu nejoblíbenější a nejrozšířenější patří možnost propojení pásu s tabletem či telefonem. Skrz aplikaci si budete nastavovat programy, ukládat vaše naměřené hodnoty, sdílet na sociálních sítích výsledky či kontrolovat aktuální informace při běhu (srdeční tep, rychlost, vzdálenost, aj.)

V rámci aplikaci iRunning+ (kompatibilní se všemi pásy inSPORTline inCondi) si můžete navíc nastavit kteroukoli trasu na světě, a to přímo na Google Maps. Můžete tak běhat v ulicích Paříže, po plážích v Miami nebo na horách v Krkonoších, navíc s možností sledování reálných snímků trasy, tak jako znáte ze Street View. Aplikace všeobecně nabízí mnoho dalších funkční, zkrátka je to nástroj, který rozšiřuje možnosti běžného běžeckého pásu.

2. Sklápěcí konstrukce a transportní kolečka

Při prvotním výběru je mnohdy možnost sklápění běžecké plochy opomíjená, časem však zjistíte, že se jedná o drobnost, která se může hodit. Oceníte to zejména ve chvíli, kdy na páse necvičíte a chtěli byste třeba v obýváku udělat více místa. S tím jsou spojené i transportní kolečka, která vám pomohou snadno přemístit běžecký pás ke stěně nebo na místo, kde vám nebude překážet.

3. Reproduktory

Pokud neradi běháte se sluchátky v uších a nechcete mít telefon či hudební přehrávač v kapse, určitě oceníte integrované reproduktory. Přehrávač snadno propojíte přes Jack 3,5“ a pak už záleží jen na Vás, zda si pustíte film, seriál nebo oblíbenou hudbu.

4. Fitness doplňky součástí pásu 

Nebývá to často, ale některé běžecké pásy disponují různými fitness pomůckami, které jsou součástí stroje. Jedná se zejména o činky, rotační disk nebo vibromasážní pás. Díky tomu by se daly tyto pásy označit jako „multifunkční stroje“ nebo „více staniční stroje. Tyto vychytávky ocení zejména lidi, kteří nemají dostatek prostoru, ale zároveň si doma chtějí udělat malý fitness koutek. Pomůcky budete mít vždy po ruce a na jednom místě. V této kategorii je oblíbený například běžecký pás inSPORTline Mendoz 4 v 1.  

5. Držák na tablet či knihu 

Kdo běhá pravidelně ví, že u 10minutových běhů nikdy nezůstane. A někdy si zkrátka chce člověk udělat cvičení zábavnější nebo spojit běh s i jinou aktivitu. Mezi takové aktivity patří sledování filmů či seriálů nebo čtení knih. Pokud tyto aktivity chcete spojit s během, nezapomeňte při výběru zohlednit, aby byl displej běžeckého pásu vybaven praktickým držákem pro onu knihu či tablet.

6. Pomocná madla 

U běhu pomocná madla příliš neoceníte. Musíme však brát ohled i na menší skupinu lidí, která využívá pásy pro chůzi a mají například sníženou koordinaci pohybu nebo jsou po úradu. V takovém případě jsou nezbytným doplňkem madla podél celé běžecké plochy, která vytváří pocit bezpečí během celého cvičení. Jedním z takových je například běžecký pás inSPORTline Neblin s podpůrnými bederními pásy, které zajišťují maximální bezpečí i v případě ztráty stability.

7. Ventilátor

jako poslední tip zimujeme ventilátor, který je malý, ale příjemný. Většinou je zabudovaný přímo v panelu u displeje, aby proud vzduchu směřoval k hlavě. Nečekejte však extra velký výkon, jedná se opravdu o drobný doplněk, který mírným foukáním zpříjemní běh a zlehka navodí „venkovní“ atmosféru.

Zpět na kategorii