Trampolíny jako skvělá zábava vhodná pro děti i dospělé

Když se řekne trampolína, většina lidí si vybaví kulatou konstrukci s ochrannou sítí, která je umístěna na zahradě rodinného domu. Ve skutečnosti má trampolína širší využití, a ne vždy k tomu potřebujete zahradu. Stejně tak zažívají vzestup obliby u dospělých i vrcholových sportovců.   

Relax, zdraví i zábava v jednom 

Dovádění na trampolíně je zábava pro všechny. Co už si většina neuvědomuje, že skákání na trampolíně je velmi zdraví prospěšné. Celkově napomáhá posílit zádové svalstvo a zbavit nesprávných sedacích návyků, které jsme si osvojili nesprávným sezením u televize nebo počítače. Skákání je ideální aktivita hlavně pro naše děti, které tímto problémem trpí nejvíce. Aktivnějším uživatelům pomáhá s kondicí, při zpevňování svalstva a se spalováním přebytečných tuků. 

Věděli jste, že…
Trampolíny původně sloužily pro trénink amerických válečných pilotů, kteří si skákáním zlepšovali orientační smysl. Zároveň docházelo i k posilování svalstva.  


80. výročí trampolín

Trampolíny vynalezl americký skokan do vody Goerge Nissen. Svou trampolínou si nechal v roce 1939 patentovat, a poté začal lidi učit, jak na nich skákat. Také pravidelně dělal exhibiční vystoupení. První oficiální soutěž ve skocích na trampolíně se uskutečnila v roce 1947 v Dallasu, USA. Tato aktivita se dostala také na Olympiádu, poprvé v roce 2000 v Sydney. 

Stačí si jen vybrat

Jak už jsme psali výše, trampolíny nejsou jenom venkovní, ale můžete se setkat s modely i pro interiérové využití. Jejich výhodou je celoroční využití, což ocení zejména děti. Dospělí si zase přijdou na své při trénování fyzičky a vytrvalosti. 

Nejprodávanější a nejoblíbenější jsou však dětské trampolíny s ochranou sítí a schůzky, nebo-li trampolínové sety. Na výběr máte od malých s průměrem okolo dvou metrů, až po velké s průměrem čtyři a půl metrů. Pokud si chcete detailněji přečíst, jak vybrat trampolínu, mrkněte na našeho rádce

Zpět na kategorii