Slyšeli jste už o elektrokoloběžkách? Je to hit letošní sezóny!

Koloběžky se dočkali svého návratu mezi oblíbené dopraví prostředky v ulicích města. Stále víc mladých nebo i starších lidí se na koloběžkách přepravuje do práce nebo do školy. V souvislosti s tím se na trhu objevili i tzv. vylepšené verze – elektrokoloběžky.

elektrokolobežeka

Co to přesněji elektrokoloběžka je?

Jak je z názvu zřetelné, jde o koloběžky, které se na první pohled moc neliší od klasických, ale jejich podstatou a součástí je elektromotor, akumulátor a regulátor rychlosti v řídítkách. Mezi sebou se liší v několika hlavních parametrech:

  • Výkon motoru se pohybuje v rozmezí 250 až 500 W
  • Nosnost je běžně na úrovni 100-120 kg, díky čemuž si ji mohou užít i dospělí
  • Maximální rychlost dosahuje od 10 do 35 km/h
  • Dojezd ovlivňuje kapacitu baterie, která může mít až 13 Ah

Elektro koloběžky se vyrábějí v různých barvách, s různými kolečky, zkrátka můžete si nakombinovat design tak, aby se vám co nejvíce líbil a vyhovoval. Případně lze dokoupit i přídavné sedlo pro větší komfort.

Jak si vybrat ten správný typ elektro koloběžky?

Abyste při výběru získali tu správnou, která vám bude dlouho přinášet radost, je důležité myslet na několik věcí, jako například způsob využití (platí však, že elekrokoloběžky jsou určené primárně do města), délka trasy a další.

Aby jízda byla komfortní, je důležité mít také správně nastavená řídítka. Pro dospělé je vhodná výška řídítek v rozmezí 90-110 cm (v závislosti na výšce), pro děti pak okolo 70 cm. Dále jsou to brzdy. Elektrické koloběžky standardně využívají nášlapnou zadní brzdu, elektrickou brzdu v řídítkách nebo jejich kombinaci.

V inSPORTline nám jde nejen o to, abyste dostali špičkové produkty, které vám budou sloužit co nejdéle. Rovněž podstatné je pro nás, abyste při výběru a nákupu měli profesionální a přátelskou pomoc. Proto se na nás nebojte obrátit s jakýmkoli dotazem.

 

Zpět na kategorii