Oblíbené fitness pomůcky, s kterými můžete cvičit i venku

Komu by se chtělo v tak krásném počasí cvičit doma, když může vyrazit ven? Na druhou stranu, mnoho z vás má nějakou oblíbenou fitness pomůcku, které se nechce úplně vzdát a při svém tréninku ji vynechat. To však ani nemusíte. Řada efektivních pomůcek najde své uplatnění jak uvnitř, tak venku a možná budete překvapeni, že se jedná hlavně o ty známější. Které to jsou a jaké je jejich nejlepší využití si přiblížíme v tomto článku.

Balanční podložka

Multitrainer

Závěsný systém Multitrainer patří dlouhodobě mezi oblíbené pomůcky pro posílení celého těla, a to především díky široké škále efektivních cviků, které fungují na principu posilování vlastní hmotností. Výhoda multitraineru spočívá v rychlé a snadné instalace pomocí karabiny. Proto ho můžete upevnit například v parku ke stromu, na zahradě k pergole nebo k jakékoli jiné konstrukci.  Mezi další přednosti patří nízké pořizovací náklady, nízká hmotnost nebo minimální rozměry, které umožňují snadné přenášení. Ne nadarmo se Multitrainer řadí dlouhodobě mezi nejprodávanější a nejoblíbenější fitness pomůcku.

Výhody: vysoká účinnost, malé rozměry, nízké pořizovací náklady, všestranná využitelnost

Balanční podložka

Balanční podložka patří také mezi pomůcky, které spadají do posilování vlastní hmotností. Hlavní přednosti je samotné balancování při cvičení, díky čemuž dokážete procvičit hluboké vnitřní svaly, které se většinou hůře protahují. Cvičení zároveň přispívá k rozvoji koordinace, schopnosti udržet rovnováhu, ale také pomáhá odstraňovat bolest zad, stres a uvolňuje svalové napětí. Cvičení na balanční podložce je efektivní, ale zároveň i zábavné, proto je na rozdíl od multitraineru oblíbenější spíše u žen.

Výhody: vysoká účinnost, zábavná forma cvičení, nízké pořizovací náklady, všestranná využitelnost

Expandéry

Pokud chcete něco jednoduchého a opravdu malého, co sbalíte snadno do každého batohu, pak je expandér tou pravou volbou. Jedná se totiž o univerzální malou pomůcku, s kterou nejen svaly posílíte a protáhnete, ale také můžete velmi efektivně zpevnit celé tělo. Dalo by se říct, že se jedná o jakousi „náhradou“ za drahé činky a stroje, jelikož efekt je velmi podobný. Navíc díky univerzálnosti můžete expandér využít doma, v posilovně, venku, ale také při pilates a jiných aerobních cvičení.

Výhody: minimální rozměry, velmi nízké pořizovací náklady, všestranná využitelnost

Zpět na kategorii