Jaro je za dveřmi aneb hurá do přírody!

Těšíte se na jaro? Chybí Vám spojení pohybu a přírody? S prvními březnovými dny přichází okamžik, kdy se do nás vlévá nová energie, kdy chceme odložit teplé svršky do kouta a kdy konečně můžeme vyrazit do přírody a nechat se hladit slunečními paprsky. Ať už jste milovníci procházek anebo sportovních aktivit, každý si přijde na své. V následujícím článku vám představíme 5 nejoblíbenějších jarních aktivit.

Běh

Běhá se stále, všude a za každého počasí. Jedná se o nejjednodušší pohyb, který je tělu zcela přirozený a takové první proběhnutí na čerstvém vzduchu láká snad každého z nás. Navíc v období jara má běh přidanou hodnotu - můžeme pozorovat probouzení přírody přímo z blízka. Navíc si běháním skvěle vytvarujete postavu, zpevníte svaly, pročistíte hlavu a navíc jsou k tomu zapotřebí pouze tenisky, park či les a chuť vyběhnout. Zkuste to, ten pocit za to prostě stojí. 

Výhody: zlepšuje funkci srdce a plic, spaluje tuky, zvyšuje vytrvalost

Jízda na kole

Pokud zrovna nejste fanouškem běhu, vytáhněte jízdní kolo. Jízda na kole je jedna z nejrozšířenějších sportovních aktivit mezi lidmi. Důvodů, proč šlápnout do pedálu, je hned několik. Prospívá našemu zdraví, vyvede nás ze sedavého způsobu života, opět pročistí hlavu a v neposlední řadě nám zlepšuje náladu. Věděli jste, že stejně jako u jiných sportů, se nám do krve vyplavují endorfiny, které mají za následek pocity štěstí a spokojenosti? Získáte tak pozitivní pohled na svět a zbavíte se únavy či stresu.

Výhody: kromě svalstva posiluje srdce a cévy a zrychluje metabolismus

Inline bruslení

Pokud chcete přirozeně vytvarovat boky a stehenní svaly, není nic jednoduššího než zvolit inline brusle. Zábavnou formou skvěle tvarujete problémové partie. Inline bruslením dokonce posilujete určité svaly více než běháním či jízdou na kole. Ale i při jízdě na kolečkových bruslích nepodceňujte svou bezpečnost. Obvzlášť začátečníkům doporučujeme chrániče kolen či loktů a samozřejmě přilbu, kterou by měl mít každý inline bruslař. Pokud tohle všechno máte, tak už vám nic nebrání a můžete vyrazit. Snad už jen vybrat svou oblíbenou inline stezku. :-)  

Výhody: dochází k efektivnímu formování boků a hýždí, což především ocení ženy

Zkoušíte rádi novinky v oblasti sportu? Tak to vám určitě neunikly nově rozvíjející se aktivity jako je paddleboarding nebo jumping. Jedná se o aktivity, při kterých se skvěle pobavíte, ale zároveň i posílíte efektivně celé tělo.  A to je dobře, protože to, co vás baví, se dělá tak nějak snadněji.

Jízda na koloběžce

Pokud chcete posílit celé tělo a nechcete být zavření ve fitku, kupte si koloběžku. Jízdu na koloběžce zvládne hravě každý, při únavě můžete jednoduše seskočit a jít pěšky. Jízda na koloběžce přišla ze západní Evropy, kde se tento sport stal fenoménem ženského fitstylu. Dokonce odborníci se shodují, že jízda na koloběžce je pro lidský organismus prospěšnější než jízda na kole, protože aktivně zapojujete většinu svalových partií. Energicky se vyrovná třeba běhu nebo rychlému plavání. Ale pozor, je důležité střídat odrazové nohy

Výhody: aktivní zapojení hýžďových a lýtkových svalů, posílení břicha i krční páteře

Jumping

Je jedno, jestli si představíte zahradní dětské trampolínky, trampolíny ve fitness centrech, trampolínové sety či velké trampolíny v JumpParcích, vždy se jedná o skákání, při kterém si vy i vaše děti budujete kondici a dlouhodobě posilujete srdeční činnost. V dnešní době nejsou trampolíny jen pro děti, může je vyzkoušet každý bez rozdílu věku či pohlaví. Pokud vyrazíte na lekci s instruktorem, může vás motivovat přítomnost jiných lidí a vhodně zvolená hudba.

Výhody: díky balančním cvikům zapojíte i hluboký stabilizační systém, šetří klouby

Zpět na kategorii