Hurá na cyklotúry! Bude lepší skládací nebo klasické kolo?

S horkými slunečními paprsky přichází období dovolených a celkově tak trávíte více času venku. Pokud patříte k aktivním cyklistům, tak si nejspíš neumíte ani představit, jak by vypadaly vaše výlety bez pořádných cyklotůr. I přesto, že se dá na kole vyjet prakticky kdekoli, ne každý má poblíž cyklostezky a je nucen na nějakou dojet autem, ať už to v rámci jednodenního výletu nebo delší dovolené. Proto jsme pro vás připravili článek, kde si řekneme výhody dvou typů kol. Asi už tušíte, o čem bude řeč. Ano, jde o skládací kolo vs klasické. Pro jaký terén je které kolo ideální? A pro jakou vzdálenost? Nejen to, ale i mnoho dalšího si řekneme v následujícím článku. 

Skládací kolo, ideální pro dobrodruhy 

Když plánujete aktivní dovolenou, každý ušetřený prostor v zavazadel se počítá. Pokud si chcete na cestu přibalit svého dvoukolového miláčka, skládací kolo s minimalistickými rozměry bude jasná volba. Obzvlášť ve chvíli, pokud budete ubytování ve městech a budete si chtít projet i ulice města. 

Jak se říká, skládací kolo je neodmyslitelnou součástí výbavy cestovatelů - dobrodruhů, kteří podnikají spontánně výpravy a rádi využívají různorodé způsoby přepravy. Na rozdíl od běžného kola mají jednu velkou výhodu. Můžete je převážet a přenášek prakticky kamkoli. Před nástupem do dopravního prostředku kolo jednoduše složíte a můžete se přepravit kam potřebujete.

Trekingové kolo, ideální na delší trasy

Trekingové kolo je dopravním prostředkem, který v poslední době nabývá stále více na popularitě, zejména při delších výletech. To je způsobeno především výbavou, kdy si můžete na kolo připevnit zavazadla a vše potřebné pro delší výlet. Zároveň s trekingovým kolem hravě zvládne městský provoz, stejně tak běžné cyklostezky. Díky tomu se nebudete muset přizpůsobovat času odjezdu vlaku, autobusu ani letadla. 

Na internetu můžete najít mnoho dalších rad a tipů, kde a jak nejlépe cestovat. Oblíbenější cyklostezky jsou roztroušeny po celém světě. Pokud nemáte rádi horké letní dny, budou pro vás ideální místa jako Skotsko, Irsko nebo Island. Pokud se pro změnu toužíte i vykoupat v moři, stačí navštívit Sicílii, Jižní Dalmácii, Mallorcu nebo exotický Madagaskar.

Potřebujete nové kolo? 

Nikde není psáno, že před dovolenou musíte okamžitě utíkat do nejbližšího obchodu a koupit si zcela novou cyklistickou výbavu. Pokud však máte starší kolo, doporučujeme vyhledat profesionálního prodejce kol. Při koupi kola u inSPORTline získáte dokonce garanční prohlídku zdarma.

Máte strach z poruchy? Se službu Cyklo Asistence nemusíte. 

Některé, zejména ty méně technicky zručné, může dělší cestování odradit, a to z důvodu obav z poruchy. A že takových pár je. I tohle má v dnešní době řešení a v celku jednoduché a efektivní. Cyklo Asistence je nová asistenční služba od Allianz Assistance, kterou ocení aktivní cyklisté a jejich rodiny během cyklotoulek Českem. Kdykoli se vám během jízdy kolo porouchá, potká vás nehoda anebo nepříjemný karambol, Cyklo Asistence vás odveze do bezpečí. Stačí zavolat operátorům Allianz Assistance a odvoz do nejbližšího cykloservisu, do vašeho cíle anebo domů máte zajištěný. 

Tuto službu navíc získáte u inSPORTline v rámci časově omezené akce při nákupu nového kola zcela zdarma. Více o službě Cyklo Asistence si můžete přečíst zde. Teď už vám nic nebrání vyrazit. 

Zpět na kategorii